Ga naar inhoud

Nieuwe versie GnuPG verhelpt probleem met Let's Encrypt-rootcertificaat


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van encryptiesoftware GnuPG verschenen die een probleem met het nieuwe rootcertificaat van Let's Encrypt verhelpt. GnuPG is een gratis implementatie van de OpenPGP-standaard die wordt gebruikt voor het versleutelen van data en communicatie. Het maakt hierbij gebruik van public key cryptography.

Let's Encrypt is een certificaatautoriteit die gratis tls-certificaten uitgeeft. Op 30 september verviel het rootcertificaat van de certificaatautoriteit en wordt er van een nieuw certificaat gebruikgemaakt. Een overstap die niet geheel vlekkeloos verliep en voor problemen bij miljoenen gebruikers zorgde.

Ook bij GnuPG veroorzaakte het nieuwe certificaat problemen. Het certificaat werd niet correct geselecteerd door de software, die daardoor geen gebruik kon maken van de Web Key Directory (WKD) en keyservers om publieke sleutels op te zoeken. Het probleem zou met GnuPG 2.2.32 moeten zijn verholpen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.