Ga naar inhoud

Microsoft geeft instructies voor het omzeilen van TPM 2.0-check Windows 11


Captain Kirk

Aanbevolen berichten

Microsoft heeft instructies online gezet waarmee gebruikers Windows 11 kunnen installeren op een systeem dat niet over een Trusted Platform Module (TPM) versie 2 beschikt. De Trusted Platform Module is een standaard voor het beschermen van cryptografische processen binnen een computer en wordt gebruikt voor het veilig opslaan van encryptiesleutels, wachtwoorden, certificaten en andere gevoelige data.

Windows 11 gebruikt TPM 2.0 voor een aantal features, waaronder Windows Hello en BitLocker. De aanwezigheid van TPM 2.0 is dan ook onderdeel van de systeemeisen voor Windows 11. Volgens Microsoft beschikken de meeste pc's die de afgelopen vijf jaar zijn verschenen over een Trusted Platform Module 2.0. Het kan echter zijn dat die niet altijd staat ingeschakeld.

Het techbedrijf heeft nu een document online geplaatst waarin wordt uitgelegd hoe de check van de Windows 11-installatie op de aanwezigheid van TPM 2.0 kan worden omzeild. Hiervoor moet een registersleutel worden aangemaakt. Daarnaast moet de computer in kwestie over een Trusted Platform Module versie 1.2 beschikken. Microsoft waarschuwt gebruikers voor het incorrect aanpassen van het Windows-register en het niet voldoen aan de systeemeisen voor Windows 11.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.