Ga naar inhoud

ProtonVPN schakelt WireGuard-protocol standaard in voor gebruikers


Aanbevolen berichten

Vpn-dienst ProtonVPN heeft besloten om voor alle gebruikers standaard het WireGuard-protocol in te schakelen. Dat moet volgens het bedrijf voor betere prestaties zorgen. Het aantal regels code van WireGuard is veel kleiner dan dat van andere vpn-protocollen, wat het eenvoudiger uit te rollen, te gebruiken en te auditen zou moeten maken.

Volgens ProtonVPN is WireGuard "extreem lichtgewicht", wat het sneller dan traditionele vpn-protocollen zoals OpenVPN en IKEv2 zou maken, met name op mindere krachtige hardware. Ook stelt de vpn-provider dat WireGuard door het lichtgewicht ontwerp de processor minder belast, wat voor betere prestaties en langere accuduur van laptops, telefoons en tablets zorgt.

WireGuard staat standaard ingeschakeld voor ProtonVPN-gebruikers, hoewel het kan zijn dat die eerst een update van de vpn-client moeten downloaden of de Smart Protocol-feature moeten inschakelen. Gebruikers die van een ander vpn-protocol gebruik willen maken kunnen dat nog altijd zelf instellen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.