Ga naar inhoud

Microsoft waarschuwt voor security bypass in Surface Pro 3


Aanbevolen berichten

Microsoft waarschuwt eigenaren van een Surface Pro 3 voor een door Google gevonden kwetsbaarheid waardoor aanvallers malafide Surface-apparaten als goedgekeurde apparaten verbinding met een bedrijfsnetwerk kunnen laten maken.

De Surface Pro 3 maakt gebruik van Platform Configuration Registers (PCRs) om informatie over het systeem en de softwareconfiguratie te verzamelen om ervoor te zorgen dat het bootproces niet is aangepast. Windows maakt gebruik van Device Health Attestation om de PCR-logs te controleren. De feature laat vervolgens aan Mobile Device Management (MDM)-oplossingen weten dat Secure Boot, BitLocker en Early Launch AntiMalware (ELAM) zijn ingeschakeld en Trusted Boot de digitale handtekening van de Windows-kernel heeft geverifieerd.

Door het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2021-42299, kan een aanvaller de PCR-logs manipuleren en een kwetsbaar apparaat als een "gezond apparaat" voordoen. Volgens Microsoft moet een aanvaller fysieke toegang tot de Surface hebben voor het uitvoeren van een aanval, of zou een aanvaller de inloggegevens van de gebruiker moeten hebben.

Microsoft stelt dat naast de Surface Pro 3 ook andere apparaten met een soortgelijke bios mogelijk kwetsbaar zijn. De Surface Pro 4, Surface Book en meer recente Surface-systemen lopen geen risico.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.