Ga naar inhoud

Microsoft maakt end-to-end encryptie beschikbaar voor gesprekken in Teams


Aanbevolen berichten

Microsoft is begonnen om end-to-end encryptie voor een-op-eengesprekken in Microsoft Teams beschikbaar te maken. De feature werd eerder dit jaar aangekondigd, maar de uitrol is nu gestart. Standaard zijn gesprekken echter niet end-to-end versleuteld. Beheerders van organisaties moeten de optie eerst inschakelen en daarna moeten gebruikers die met elkaar bellen dit ook nog doen.

"Wanneer beide partijen in een een-op-eengesprek end-to-end encryptie inschakelen, is het gesprek tussen de twee partijen in het gesprek van end-to-end versleuteld. Geen andere partij, waaronder Microsoft, heeft toegang tot het ontsleutelde gesprek", aldus Microsofts Mansoor Malik in een blogposting. Wanneer end-to-end encryptie is ingeschakeld zal er linksboven een indicator verschijnen.

Bij gesprekken zonder end-to-end encryptie maakt Microsoft Teams gebruik van "encryptie gebaseerd op industriestandaarden", zo stelt Microsoft. In dit geval kan het techbedrijf wel toegang tot de communicatie van gebruikers krijgen. End-to-end encryptie zal op een later moment voor groepsgesprekken beschikbaar worden gemaakt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.