Ga naar inhoud

114 miljoen bij Gravatar gescrapete e-mailadressen toegevoegd aan HIBP


Aanbevolen berichten

Datalekzoekmachine Have I Been Pwned heeft vandaag tientallen miljoenen mensen gewaarschuwd dat het e-mailadres van hun Gravatar-account gecompromitteerd is. Gravatar is een dienst voor het aanmaken van een avatar dat op meerdere platformen is te gebruiken. Gebruikers kunnen via hun e-mailadres een account aanmaken en een avatar aan het account koppelen.

Door middel van verschillende plug-ins is het vervolgens mogelijk om deze avatar te laden, bijvoorbeeld wanneer gebruikers reageren op blogpostings waarbij een e-mailadres is vereist. De blogsoftware controleert of het opgegeven e-mailadres is gekoppeld aan een Gravatar-avatar en zal die bij de gegeven reactie plaatsen.

Vorig jaar liet een onderzoeker zien hoe het mogelijk is om gegevens van Gravatar-accounts te scrapen. Op deze manier werden namen, gebruikersnamen en md5-hashes van e-mailadressen die aan 167 miljoen Gravatar-accounts zijn gekoppeld verzameld. Vervolgens werden 114 miljoen van de md5-hashes gekraakt en vervolgens verspreid.

De e-mailadressen zijn nu aan Have I Been Pwned toegevoegd. Via de zoekmachine kunnen gebruikers kijken of hun gegevens in bekende datalekken voorkomen. Van de 114 miljoen gescrapete e-mailadressen was 72 procent al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.