Ga naar inhoud

SonicWall waarschuwt voor kritiek beveiligingslek in SMA 100-gateways


Aanbevolen berichten

Netwerkbeveiligingsbedrijf SonicWall waarschuwt organisaties voor een kritiek beveiligingslek in de SMA 100-gateways die het levert waardoor de apparaten op afstand zijn over te nemen. Een ongeauthenticeerde aanvaller kan een buffer overflow veroorzaken en zo willekeurige code uitvoeren, wat tot een volledige overname van het apparaat kan leiden.

De impact van de kwetsbaarheid, aangeduid als CVE-2021-20038, is op een schaal van 1 tot en met 10 met een 9,8 beoordeeld. De SMA is een gateway waarmee medewerkers vanaf allerlei willekeurige apparaten op afstand toegang tot de netwerken en cloudomgevingen van hun organisatie kunnen krijgen. De kwetsbaarheid kan dan ook grote impact op organisaties hebben, die door SonicWall worden opgeroepen de update te installeren.

SonicWall laat verder weten dat er nog geen misbruik van de kwetsbaarheid is waargenomen. Eerder dit jaar waarschuwde het bedrijf nog voor ransomware-aanvallen tegen onder andere de SMA 100-apparaten. Daarnaast was de SMA 100 begin dit jaar ook het doelwit van een zeroday-aanval.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.