Ga naar inhoud

Microsoft lanceert nieuwe scandienst voor controleren van drivers op malware


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe gratis scandienst gelanceerd die gebruikers de mogelijkheid geeft om drivers op malware en kwetsbaarheden te laten controleren. Het Vulnerable and Malicious Driver Reporting Center kijkt naar kwaadaardig gedrag van de driver of eventueel aanwezige kwetsbaarheden. Volgens Microsoft zijn erin het verleden verschillende aanvallen geweest waarbij aanvallers misbruik maakten van beveiligingslekken in drivers.

Wanneer een driver kwetsbaar of kwaadaardig is zegt Microsoft verder onderzoek te zullen uitvoeren. In het geval van kwetsbare drivers zal Microsoft de leverancier benaderen, zodat die een beveiligingsupdate kan uitrollen. Deze update zal in de meeste gevallen via Windows Update worden aangeboden. Zodra deze updates zijn geïnstalleerd kan Microsoft de kwetsbare driver op Windows 10 blokkeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.