Ga naar inhoud

Twee miljoen WordPress-sites getroffen door ernstig lek in plug-in


Aanbevolen berichten

Een ernstig beveiligingslek in een populaire plug-in raakt zo'n twee miljoen WordPress-sites, hoewel het werkelijke aantal nog hoger kan liggen. All in One SEO for WordPress moet ervoor zorgen dat websites een betere ranking in zoekmachines krijgen. De plug-in is op meer dan drie miljoen websites geïnstalleerd.

De plug-in bevat twee kwetsbaarheden waardoor een aanvaller in het ergste geval code op de server kan uitvoeren en de website kan overnemen, zo meldt WordPressbeveiliger Jetpack. Het gevaarlijkste beveiligingslek, CVE-2021-25036, heeft op een schaal van 1 tot en met 10 een impactscore van 9,9. Via de kwetsbaarheid kunnen gebruikers met low-privileged accounts, zoals abonnees, hun rechten verhogen en kwaadaardige code op de server uitvoeren.

Het andere beveiligingslek, waarvan de impact met een 7,7 is beoordeeld, betreft geauthenticeerde SQL-injection. Gebruikers met een low-privileged account kunnen toegang tot vertrouwelijke data uit de database krijgen, zoals gebruikersnamen en gehashte wachtwoorden. De kwetsbaarheden zijn aanwezig in versie 4 van de plug-in en verholpen met versie 4.1.5.3 die vorige week uitkwam.

Volgens statistieken heeft All in One SEO for WordPress meer dan drie miljoen actieve installaties. Zo'n zestig procent draait versie 4 van de plug-in. Van 29 procent wordt het versienummer niet vermeld.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.