Ga naar inhoud

Google controleert Log4j onafgebroken op nieuwe kwetsbaarheden


Aanbevolen berichten

Google heeft besloten om Apache Log4j onafgebroken op nieuwe kwetsbaarheden te controleren. Hiervoor zet het techbedrijf de eigen fuzzingdienst genaamd OSS-Fuzz in. Ook gaat het techbedrijf werken aan het automatisch detecteren van Log4j-achtige kwetsbaarheden.

Vijf jaar geleden lanceerde Google de gratis fuzzingdienst OSS-Fuzz, waar inmiddels meer dan vijfhonderd opensourceprojecten gebruik van maken. De dienst heeft de afgelopen jaren in deze projecten meer dan zevenduizend kwetsbaarheden gevonden. Bij fuzzing wordt een programma of een stuk software met allerlei datastromen bestookt, wat vervolgens tot crashes of fouten kan leiden. Die crashes kunnen vervolgens op onbekende beveiligingslekken wijzen.

Via OSS-Fuzz worden geselecteerde opensourceprojecten onafgebroken gecontroleerd en Google heeft samen met securitybedrijf Code Intelligence nu ook Log4j aan deze controle toegevoegd. Verder wil Google kwetsbaarheden zoals die in Log4j beter op geautomatiseerde wijze kunnen detecteren. Code Intelligence heeft inmiddels de eigen fuzzer genaamd Jazzer voorzien van de mogelijkheid om remote JNDI lookups te detecteren, wat de kwetsbaarheid in Log4j mogelijk maakte.

 

"Kwetsbaarheden zoals Log4Shell zijn een eye-opener voor de industrie wat betreft nieuwe aanvalsvectoren. Met OSS-Fuzz en Jazzer kunnen we dit soort kwetsbaarheden nu detecteren, zodat ze kunnen worden verholpen voordat ze een probleem in productiecode worden", zegt Jonathan Metzman van het Google Open Source Security Team.

 

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.