Ga naar inhoud

Five Eyes: beschouw elke Log4j-applicatie als gecompromitteerd


Aanbevolen berichten

Twee weken nadat details van de Log4j-kwetsbaarheid openbaar werden hebben de Five Eyes-landen een gezamenlijke advisory over het beveiligingslek gepubliceerd waarin ze stellen dat elke Log4j-applicatie als mogelijk gecompromitteerd beschouwd zou moeten worden.

In de advisory geven Amerikaanse, Australische, Britse, Canadese en Nieuw-Zeelandse overheidsdiensten advies om met het beveiligingslek om te gaan. Het gaat uiteindelijk om drie stappen: het identificeren van kwetsbare applicaties, het installeren van updates en het zoeken naar eventueel misbruik van het beveiligingslek. Zo adviseren de instanties om kwetsbare applicaties als gecompromitteerd te beschouwen en te isoleren totdat ze zijn gepatcht en geverifieerd.

Gegeven het grootschalig misbruik van het Log4j-lek stellen de overheidsinstanties dat alle organisaties hun Log4j-applicaties als gecompromitteerd zouden moeten beschouwen en onderzoek naar sporen van misbruik en compromittering moeten uitvoeren. Mocht er inderdaad sprake van misbruik zijn wordt aangeraden dit bij de autoriteiten te melden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.