Ga naar inhoud

NCSC: wees tijdens de feestdagen alert op Log4j-aanvallen


Aanbevolen berichten

Organisaties en bedrijven moeten tijdens de feestdagen alert zijn op aanvallen via het Log4j-lek, zo waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Op dit moment ziet het NCSC naar eigen zeggen kleinschalig misbruik van het lek, maar de verwachting is dat dit misbruik zal toenemen.

"Daarom blijven we waarschuwen voor aanvallen met een potentieel grote impact en adviseren organisaties nog steeds om zich onverminderd voor te bereiden op dergelijke scenario's. Dit advies blijft onverminderd van kracht, ook tijdens de feestdagen", zo laat het NCSC via de eigen website weten.

Volgens securitybedrijf Tenable is tien procent van de onderzochte servers, webapplicaties, containers en IoT-apparaten kwetsbaar. "Eén op de tien bedrijfsservers loopt risico, Eén op de tien webapplicaties en ga zo door. Eén op de tien van bijna elk aspect van onze digitale infrastructuur loopt het risico op misbruik via Log4Shell", zegt onderzoeker Amit Yoran.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.