Ga naar inhoud

Microsoft komt met oplossing voor datumprobleem Exchange Server


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een oplossing beschikbaar gemaakt voor een datumprobleem in Exchange Server waardoor er geen e-mail kan worden afgeleverd. Het probleem wordt veroorzaakt door een fout in de datumcontrole die sinds de wisseling naar het nieuwe jaar ervoor zorgt dat de malware-engine van Exchange crasht waardoor er e-mail in de transport queues blijft staan. De variabele waarin Exchange de datum wil opslaan is te klein voor de nieuwe datum, wat voor de crash zorgt.

Om het probleem te verhelpen heeft Microsoft een script beschikbaar gesteld. Beheerders moeten dit script zelf uitvoeren. "Het implementeren van deze oplossing vereist actie van de klant, en het zal enige tijd kosten om de noodzakelijke aanpassingen te maken, geüpdatete bestanden te downloaden en de transport queues op te schonen", aldus Microsoft.

Het is wel mogelijk om de verschillende acties met het scanengine-resetscript te automatiseren of die handmatig uit te voeren. "Of je de stappen nu automatisch of handmatig uitvoert, ze moeten op elke on-premise Exchange 2016- en Exchange 2019-server in je organisatie worden uitgevoerd", stelt Microsoft. Het is wel mogelijk om het geautomatiseerde script op meerdere servers tegelijkertijd uit te voeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.