Ga naar inhoud

Hardwarefabrikant QNAP waarschuwt dat gebruikers onmiddellijk hun NAS-systeem tegen aanvallen moeten beveiligen


Aanbevolen berichten

Hardwarefabrikant QNAP waarschuwt dat gebruikers onmiddellijk hun NAS-systeem tegen aanvallen moeten beveiligen, anders lopen ze het risico dat bestanden worden versleuteld en aanvallers de apparaten overnemen. Volgens QNAP zijn allerlei soorten netwerkapparaten het doelwit van brutefoce- en ransomware-aanvallen en lopen met name op internet aangesloten apparaten zonder bescherming risico.

In een vandaag verschenen waarschuwing adviseert QNAP gebruikers om eerst te controleren of hun NAS-systeem vanaf het internet toegankelijk is. Wanneer dit het geval is wordt aangeraden om port forwarding op de router en UPnP op het NAS-systeem uit te schakelen. Vorig jaar werden QNAP-gebruikers meerdere keren het doelwit van aanvallen, waarbij aanvallers onder andere misbruik maakten van bekende kwetsbaarheden in de QNAP-software.

Wat exact de reden is voor QNAP om gebruikers vandaag te waarschuwen laat de fabrikant niet weten, maar eind december was er een toename van ransomware-aanvallen op QNAP-systemen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.