Ga naar inhoud

Britse gezondheidsdienst waarschuwt voor misbruik Log4j-lek in VMware Horizon


Aanbevolen berichten

De Britse gezondheidsdienst NHS heeft een waarschuwing afgegeven voor aanvallers die misbruik maken van de Log4j-kwetsbaarheid in VMware Horizon. VMware Horizon is virtualisatiesoftware voor het draaien van virtuele desktops en apps in de cloud. De software maakt gebruik van Apache Tomcat dat weer van Log4j gebruikmaakt.

VMware heeft vorig jaar december al beveiligingsupdates uitgerold om de Log4j-kwetsbaarheid in het Horizon-platform te verhelpen. Aanvallers zoeken actief naar kwetsbare, nog niet gepatchte Horizon-servers, zo stelt de National Health Service (NHS). Vervolgens wordt het Log4j-lek gebruikt om een kwaadaardig Java-bestand uit te voeren dat een webshell in de VM Blast Secure Gateway service injecteert.

Via deze webshell behouden de aanvallers toegang tot de server en kunnen vervolgens verdere aanvallen uitvoeren, zoals het stelen van gegevens en verspreiden van ransomware. De NHS heeft in de waarschuwing details vermeld hoe organisaties gecompromitteerde Horizon-servers kunnen detecteren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.