Ga naar inhoud

Microsoft adviseert organisaties om 25 Windows-policies te vermijden


Aanbevolen berichten

Sinds de lancering van de eerste Windows 10-versie is er het nodige veranderd op het gebied van patches en beveiligingsupdates, waardoor allerlei Windows-policies irrelevant of door betere opties zijn vervangen, aldus Microsoft. Het techbedrijf heeft daarom een lijst van 25 Windows-policies met betrekking tot de installatie van updates verzameld die organisaties niet moeten instellen.

Volgens Microsoft hebben organisaties nu meer controle over het updaten van hun computers, zoals de installatie en het herstarten van machines. Veel organisaties maken gebruik van group policies om het updatebeleid voor hun omgeving te configureren. Door de aanpassingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd zijn oudere policies irrelevant geworden of vervangen door een betere optie.

Daardoor bevat de verzameling van policies voor Windows-updates meerdere policies die niet meer werken, niet meer werken zoals omschreven op systemen met Windows 10 versie 20H2 of nieuwer of wel werken, maar niet zo goed als de policies die een soortgelijke ervaring op een betere manier bieden. Systeembeheerders worden dan ook door Microsoft opgeroepen om hun policy-instellingen te controleren en alleen aanbevolen policies te gebruiken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.