Ga naar inhoud

WordPress-sites gewaarschuwd voor backdoor in plug-ins AccessPress


Aanbevolen berichten

Beheerders van WordPress-sites zijn gewaarschuwd voor een backdoor die aanvallers hebben toegevoegd aan de themes en plug-ins van AccessPress Themes. AccessPress biedt 64 themes en 109 plug-ins voor WordPress die volgens het bedrijf op meer dan 360.000 WordPress-sites zijn geïnstalleerd.

Aanvallers wisten in september vorig jaar toegang tot de websites van AccessPress te krijgen en voorzagen aangeboden themes en plug-ins van een backdoor. De backdoor was niet aanwezig in de extensies en themes die via WordPress.org werden aangeboden. De backdoor werd gevonden door WordPressbeveiliger Jetpack. Dat besloot meteen AccessPress te waarschuwen, maar kreeg geen reactie. Daarop werd het plug-inteam van WordPress.org gewaarschuwd.

Verder onderzoek wees uit dat de websites van AccessPress Themes waren gecompromitteerd en er aan aanwezige themes en plug-ins een backdoor was toegevoegd waarmee aanvallers toegang tot de website krijgen. Voor de meeste plug-ins zijn inmiddels schone versies uitgebracht. Dat geldt echter niet voor tientallen themes, die inmiddels ook van WordPress.org zijn verwijderd. Beheerders wordt aangeraden deze themes van hun website te verwijderen en naar nieuwe versies van de plug-ins te upgraden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.