Ga naar inhoud

QNAP waarschuwt voor ransomware-aanvallen op NAS-systemen


Aanbevolen berichten

Hardwarefabrikant QNAP heeft vandaag een waarschuwing gegeven voor aanvallen op NAS-systemen en roept gebruikers op om hun NAS niet direct toegankelijk vanaf het internet te maken. Aanleiding voor de oproep zijn aanvallen met een nieuw ransomware-exemplaar genaamd DeadBolt. Volgens QNAP heeft de Deadbolt-ransomware het voorzien op NAS-systemen die zonder beveiliging vanaf het internet toegankelijk zijn.

Bij kwetsbare NAS-systemen versleutelt de ransomware bestanden en eist losgeld voor het ontsleutelen ervan. QNAP roept gebruikers op om te controleren of hun NAS vanaf het internet toegankelijk is. Dit is mogelijk via de Security Counselor op het NAS-systeem. Verder wordt aangeraden om port forwarding op de router en UPnP op de QNAP-NAS uit te schakelen.

Hoe de ransomware NAS-systemen weet te infecteren is onbekend. Volgens de boodschap van de aanvallers wordt er gebruik gemaakt van een zerodaylek, maar details ontbreken op dit moment. Op het forum van QNAP hebben zich tientallen slachtoffers gemeld die gegevens op hun NAS zijn verloren. Slachtoffers van de Deadbolt-ransomware kunnen contact met QNAP opnemen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.