Ga naar inhoud

Microsoft: Windows moet minstens 8 uur online zijn om te kunnen updaten


Aanbevolen berichten

Windowscomputers moeten minimaal acht uur online zijn om betrouwbaar te kunnen updaten, zo stelt Microsoft op basis van eigen onderzoek. Systemen die hier niet aan voldoen kunnen beveiligingsupdates en andere patches niet succesvol installeren en lopen daardoor risico. Volgens data van Microsoft moet een systeem minimaal twee uur achter elkaar met internet zijn verbonden, en daarnaast nog eens zes uur online zijn, voor de succesvolle installatie van updates.

Van de Windows 10-systemen die op een niet meer ondersteunde versie van Windows 10 draaien blijkt de helft niet lang genoeg online te zijn om betrouwbaar te kunnen updaten. Van de Windows 10-systemen met een wel ondersteunde Windows 10-versie loopt een kwart zestig dagen achter met beveiligingsupdates en is niet lang genoeg online.

Microsoft stelt dat organisaties hun medewerkers kunnen aanmoedigen om systemen 's nachts niet uit te schakelen, zodat beveiligingsupdates zonder problemen kunnen worden gedownload en geïnstalleerd. Verder wordt gewezen naar het juist toepassen van power management. Bepaalde energie-instellingen kunnen een systeem te snel in hibernation plaatsen, waardoor het niet meer mogelijk wordt om updates buiten de actieve uren te installeren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.