Ga naar inhoud

E-maildienst DuckDuckGo ondersteunt nu ook replies vanaf Duck-adressen


Aanbevolen berichten

De gratis e-maildienst die zoekmachine DuckDuckGo vorig jaar lanceerde ondersteunt nu ook replies vanaf Duck-adressen. Email Protection, zoals de dienst heet, is een forwardingdienst die e-mails op een persoonlijk duck.com e-mailadres filtert en doorstuurt naar het echte e-mailadres van de gebruiker.

Volgens DuckDuckGo komt het vaak voor dat websites e-mailadressen van hun gebruikers uploaden naar Facebook en Google voor gerichte advertenties, of dat het e-mailadres van een gebruiker door een datalek op straat komt te liggen. Door het gebruik van een e-mailforward blijft het echte e-mailadres beschermd. Daarnaast zijn de duck.com e-mailadressen eenvoudig uit te schakelen wanneer die teveel spam ontvangen.

Er is nu een nieuwe feature aan de e-maildienst toegevoegd waardoor gebruikers vanaf hun Duck.com-adres kunnen antwoorden. In een uitleg over de feature staat dat bij het beantwoorden vanaf Duck-adressen het antwoord via Duck.com wordt verstuurd. Daarbij krijgt de ontvanger het Duck-adres te zien waar de oorspronkelijk e-mail naar was toegestuurd.

In het geval gebruikers een Duck-adres hebben aangemaakt waarbij e-mails worden doorgestuurd naar een uniek domein zonder SPF-records, worden replies vanaf Duck-adressen niet ondersteund. Het Sender Policy Framework (SPF) moet e-maildomeinen tegen spoofing beschermen. Email Protection is beschikbaar in de apps van DuckDuckGo en bevindt zich nog in de bètafase. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich via een wachtlijst aanmelden.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.