Ga naar inhoud

Google gaat dit jaar bij meer gebruikers automatisch 2FA inschakelen


Aanbevolen berichten

Vorig jaar besloot Google bij 150 miljoen mensen met een Google-account tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen, wat tot vijftig procent minder gekaapte accounts bij deze groep heeft gezorgd, zo heeft het techbedrijf vandaag bekendgemaakt. Google gaat de beveiligingsmaatregel dit jaar bij meer gebruikers inschakelen.

Gebruikers bij wie 2FA staat ingeschakeld moeten na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord ook nog op een andere manier bewijzen dat ze de eigenaar van het account zijn. Dit kan op verschillende manieren, zoals het bevestigen van een Google-prompt op de telefoon. Tweefactorauthenticatie wordt alleen ingeschakeld bij Google-accounts die over het juiste back-upmechanisme beschikken om een "naadloze overstap" naar 2FA te maken, zo stelt het techbedrijf.

Volgens Google spreekt de afname van het aantal gekaapte accounts boekdelen over de effectiviteit van een tweede verificatievorm in het beschermen van data en persoonlijke informatie. Het techbedrijf wil dat alle gebruikers uiteindelijk van 2FA gebruik zullen maken. "Schakel het in, of wij zullen het doen!", stelt Google. Bij hoeveel gebruikers de beveiligingsmaatregel dit jaar zal worden ingeschakeld laat het bedrijf niet weten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.