Ga naar inhoud

Decryptiesleutels Maze- en Egregor-ransomware online gedeeld


Aanbevolen berichten

Goed nieuws voor slachtoffers van de Maze- en Egregor-ransomware. Iemand die claimt de ontwikkelaar van beide ransomware-exemplaren te zijn heeft de decryptiesleutels gedeeld waardoor slachtoffers hun bestanden kunnen ontsleutelen. Beveiligingsexperts hebben inmiddels bevestigd dat de sleutels werken.

Tal van organisaties werden door de Maze-ransomware getroffen, waaronder Canon, it-dienstverlener Cognizant, accountantskantoor HLB Belgium, it-dienstverlener Conduent. De Maze-groep was ook één van de eerste ransomwaregroepen die bij slachtoffers gestolen data publiceerde als er geen losgeld werd betaald. Een tactiek die veel andere ransomwaregroepen later ook toepasten.

De Egregor-ransomware maakte ook allerlei slachtoffers, waaronder uitzendbureau Randstad. Vorig jaar wisten de Oekraïense autoriteiten meerdere personen aan te houden die achter de Egregor-ransomware zouden zitten. Op het forum van Bleeping Computer heeft nu iemand, die claimt de ontwikkelaar van de beide ransomware-exemplaren te zijn, de decryptiesleutels gedeeld. Securitybedrijf Emsisoft heeft inmiddels met deze sleutels een gratis decryptietool gemaakt waarmee slachtoffers hun bestanden kunnen ontsleutelen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.