Ga naar inhoud

UBlock Origin krijgt optie om netwerkverkeer meteen toe te staan


Aanbevolen berichten

De populaire adblocker uBlock Origin heeft een nieuwe optie gekregen waardoor gebruikers netwerkverkeer meteen kunnen toestaan. Standaard blokkeert de adblocker dit namelijk, zo meldt ontwikkelaar Raymond Hill. UBlock maakt gebruik van filterlijsten voor het blokkeren van advertenties en trackers.

Standaard blokkeert de adblocker al het netwerkverkeer totdat de filterlijsten zijn geladen. Dit moet ervoor zorgen dat websites adequaat worden gefilterd. De nieuwe instelling die aan uBlock Origin 1.41.0 is toegevoegd maakt het mogelijk om deze optie uit te schakelen. Dit heeft als voordeel dat gebruikers niet hoeven te wachten totdat de filterlijsten zijn geladen, maar kan er ook voor zorgen dat websites niet goed worden gefilterd, aldus Hill.

UBlock Origin is beschikbaar voor Google Chrome, Chromium, Edge, Opera, Firefox en Safari voor versie 13. Zo heeft de Chrome-versie meer dan 10 miljoen gebruikers. Met meer dan 5,5 miljoen gebruikers is het de op één na meestgebruikte Firefox-extensie, achter Adblock Plus. Verder maken meer dan 4 miljoen Edge-gebruikers gebruik van de extensie.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.