Ga naar inhoud

Chrome en Firefox versie 100 kunnen voor problemen met websites zorgen


Aanbevolen berichten

Nog een aantal weken en dan verschijnt versie 100 van Google Chrome en Mozilla Firefox en het driecijferige versienummer kan voor problemen met websites zorgen. Daarvoor waarschuwt Mozilla. Browsers versturen bij het bezoeken van websites de User-Agent string, die informatie over de browser en het systeem van de gebruiker bevat, waaronder het versienummer van de browser.

Webontwikkelaars gebruiken allerlei technieken om deze strings te verwerken, van zelfontwikkelde code tot parsing libraries. De overstap van een tweecijferig versienummer naar een driecijferig versienummer kan voor problemen met het laden en functioneren van websites zorgen wanneer websites een tweecijferig versienummer verwachten en er een driecijferig versienummer wordt verstuurd.

Bij de overstap van een eencijferig versienummer naar een tweecijferig versienummer, zo'n twaalf jaar geleden, zorgde dit voor allerlei problemen. Sindsdien hebben libraries de logica verbeterd, waardoor wordt verwacht dat de overstap naar een driecijferig versienummer minder grote gevolgen zal hebben. Zowel Google als Mozilla hebben inmiddels tests uitgevoerd om eventuele problemen te identificeren en verhelpen.

Wanneer blijkt dat versienummer 100 voor grootschalige problemen zorgt kan Mozilla besluiten om op versienummer 99 terug te vallen. Iets dat ook Google zal doen. Tot de release van Chrome 100 op 29 maart en Firefox 100 op 3 mei worden webontwikkelaars opgeroepen om hun websites en webapplicaties te testen en waar nodig aan te passen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.