Ga naar inhoud

Nieuwste Opera beschermt gevoelige data in clipboard tegen aanpassingen


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van de browser Opera verschenen die gevoelige data in het clipboard beschermt tegen aanpassingen door externe applicaties. Vorig jaar bleek dat criminelen door middel van malware die het clipboard aanpast honderdduizenden euro's wisten te stelen.

Gebruikers van cryptovaluta die een betaling willen doen of geld naar een andere wallet willen overmaken kopiëren hiervoor vaak het walletadres van de begunstigde en plakken dat vervolgens in een veld op de transactiepagina. Op dat moment bevindt het adres zich in het clipboard van de computer. Malware op de computer kan het adres aanpassen, waardoor de aanvaller het geld ontvangt.

Opera zegt dat het met "Paste Protection" een manier heeft gevonden om gebruikers te beschermen tegen het aanpassen van hun clipboard. Wanneer gebruikers gevoelige data kopiëren monitort Opera de data op aanpassingen tot de gebruiker die plakt. Wanneer een externe applicatie de data in het clipboard wijzigt toont de browser een waarschuwing. De feature verscheen eerder in een ontwikkelaarsversie en is nu beschikbaar in Opera 84.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.