Ga naar inhoud

Logistieke gigant Expeditors door cyberaanval wereldwijd platgelegd


Aanbevolen berichten

De logistieke gigant Expeditors is door een cyberaanval wereldwijd platgelegd. Het zou mogelijk om een ransomware-aanval gaan, maar dat is nog niet door het Fortune 500-bedrijf bevestigd. Expeditors telt meer dan 18.000 medewerkers in meer dan honderd landen. Het verzorgt logistieke en douanediensten voor lucht- en zeevracht. Het bedrijf had in het derde kwartaal van vorig jaar een omzet van 4,3 miljard dollar.

Na ontdekking van de aanval besloot Expeditors de meeste systemen wereldwijd uit te schakelen. Daardoor is de bedrijfsvoering ernstig beperkt, aldus een verklaring. "Aangezien het nog zeer vroeg in het proces is, kunnen we geen voorspellingen doen wanneer we mogelijk weer operationeel zijn, maar we zullen updates verstrekken wanneer dit mogelijk is."

Verder stelt Expeditors dat de cyberaanval voor een schadepost zal zorgen vanwege het onderzoek en herstel. Afhankelijk van de duur dat het bedrijf plat ligt kan het een aanzienlijke impact op de bedrijfsvoering, omzet en reputatie hebben, zo laat de verklaring verder weten. De aanval deed zich afgelopen zondag voor. Gisteren meldde het bedrijf via de eigen website dat de bedrijfsvoering nog altijd getroffen is.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.