Ga naar inhoud

Drupal 7 krijgt dankzij nieuwe supportverlening updates tot november 2023


Aanbevolen berichten

De ontwikkelaars van het populaire contentmanagementsysteem (CMS) Drupal hebben besloten om de ondersteuning van Drupal7 opnieuw te verlengen zodat het platform in ieder geval tot november 2023 beveiligingsupdates zal blijven ontvangen. Het grootste deel van de op Drupal-gebaseerde websites draait namelijk nog steeds op deze Drupal-versie.

Drupal 7 verscheen in januari 2011. Op 25 februari 2019 kondigde het Drupal-team aan dat in november 2021 de ondersteuning van Drupal 7 zou eindigen. Ruim een jaar later op 24 juni 2020 werd mede vanwege de coronapandemie besloten om de ondersteuning tot 28 november 2022 te verlengen. Gisteren maakte het Drupal-team bekend dat opnieuw is besloten de support te verlengen, aangezien de meeste Drupal-sites nog steeds op Drupal 7 draaien.

"Aan het eind van de dag hebben we een moreel belang om zoveel van deze sites als mogelijk te beschermen", zo stelt het ontwikkelteam. Volgend jaar juli zal worden besloten of de support van Drupal 7 met nog een jaar zal worden verlengd. Deze beslissing zal mede worden gemaakt op basis van het aantal Drupal 7-sites en de maintainers van deze versie. Volgens marktvorser W3Techs draait 58 procent van de Drupal-sites op Drupal 7.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.