Ga naar inhoud

Kyocera-printers kunnen gebruikersnaam en wachtwoorden lekken


Aanbevolen berichten

Een kwetsbaarheid in printers van Kyocera maakt het mogelijk voor aanvallers om gebruikersnamen en wachtwoorden te bemachtigen en een beveiligingsupdate is niet beschikbaar. De enige vereiste voor het uitvoeren van een aanval is toegang tot een service gebruikt voor printerbeheer. Een aanvaller hoeft niet over inloggegevens te beschikken.

Veel Kyocera-printers zijn zowel lokaal als op afstand via Net Viewer te beheren. Dit is een beheertool die wordt gebruikt om alle afdrukapparatuur lokaal en op afstand te controleren, onderhouden en bij te werken. Via Net Viewer kunnen beheerders firmware op alle aangesloten printers installeren. Net Viewer maakt gebruik van een API die normaliter alleen met authenticatie werkt.

Onderzoekers van securitybedrijf Rapid7 ontdekten dat het mogelijk is om zonder authenticatie een request te versturen waarmee adresboeken zijn op te vragen. Deze adresboeken bevatten e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden. Een aanvaller zou zo opgeslagen wachtwoorden voor FTP- en SMB-servers kunnen achterhalen. Afhankelijk van de instellingen kan een aanvaller ook alle eerder gemaakte en toekomstige prints en scans stelen.

Rapid7 waarschuwde Kyocera op 16 november, maar de printerfabrikant heeft nog altijd geen firmware-updates beschikbaar gemaakt. De impact van het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2022-1026, is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 8.6. Organisaties wordt dan ook aangeraden om de SOAP-interface op tcp-poort 9091 van kwetsbare printers uit te schakelen. Verder stellen de onderzoekers dat printers nooit direct vanaf het internet toegankelijk zouden moeten zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.