Ga naar inhoud

ProtonMail gaat samenwerken met doorstuurdienst SimpleLogin


Aanbevolen berichten

Versleutelde e-maildienst ProtonMail gaat samenwerken met SimpleLogin, een doorstuurdienst waarmee gebruikers e-mailaliassen kunnen aanmaken voor het registreren van online accounts. De alias moet voorkomen dat het echte e-mailadres van de gebruiker bij bedrijven, organisaties en andere partijen bekend wordt.

Volgens ProtonMail maken veel ProtonMail-gebruikers gebruik van SimpleLogin om hun e-mailadres te beschermen. Wanneer een e-mailalias lekt of wordt gespamd, kan de gebruiker die gewoon uitschakelen, terwijl het echte e-mailadres blijft werken. ProtonMail stelt dat het in Frankrijk gevestigde SimpleLogin een aanvullende dienst biedt waarvan de waarden met de eigen waarden overeenkomen.

SimpleLogin zal als een onafhankelijke dienst blijven opereren en het huidige model van honderd procent open source blijven voortzetten. Daarnaast blijft SimpleLogin, dat als browserextensie en app is te gebruiken, met alle e-maildiensten compatibel. De doorstuurdienst zal nu echter de infrastructuur en middelen van Proton kunnen gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

In de komende maanden zal ProtonMail de functionaliteit van SimpleLogin verder in de eigen e-maildienst verwerken, wat het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om bij online registraties een alias te gebruiken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.