Ga naar inhoud

Tor Project rolt update uit om snelheid Tor-netwerk te verbeteren


Aanbevolen berichten

Het Tor Project heeft een nieuwe versie van de Tor-software uitgebracht die de snelheid van het Tor-netwerk drastisch moet verbeteren. Iets wat op dit moment een vaak genoemd probleem van het netwerk is. Dagelijks maken zo'n 2,5 miljoen mensen gebruik van het Tor-netwerk om hun privacy te beschermen, maar ook om websites te bezoeken die in het land van herkomst worden geblokkeerd.

Het Tor-netwerk bestaat uit verschillende servers van vrijwilligers waarover het verkeer loopt. Dit moet de privacy van gebruikers beschermen maar kan er ook voor zorgen dat browsen via het netwerk traag is. Met "Congestion Control" wil het Tor Project dit probleem oplossen. Het elimineert de snelheidsbeperkingen van de huidige Tor-software en vermindert de latency door wachtrijen bij relay-servers te beperken, zo laat het Tor Project weten.

Dit moet niet alleen voor een sneller Tor-netwerk zorgen, maar ook voor een beter gebruik van de beschikbare netwerkcapaciteit. Het Tor Project roept alle serverbeheerders in het Tor-netwerk op om te upgraden naar Tor 0.4.7. Pas als genoeg Tor-servers deze versie draaien zal de nieuwe technologie aan Tor Browser worden toegevoegd, de browser om het Tor-netwerk te kunnen gebruiken. Het Tor Project hoopt dat dit op 31 mei het geval zal zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.