Ga naar inhoud

Criminelen maken actief misbruik van kritieke kwetsbaarheid in F5 BIG-IP


Aanbevolen berichten

Criminelen maken actief misbruik van een kritiek kwetsbaarheid in F5 BIG-IP om organisaties aan te vallen, zo meldt het Australische Cyber Security Centre (ACSC). Op 4 mei verscheen er een update voor het beveiligingslek, aangeduid als CVE-2022-1388, dat het mogelijk maakt voor een ongeauthenticeerde aanvaller met toegang tot een BIG-IP om het systeem over te nemen of uit te schakelen. De impact van de kwetsbaarheid is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8.

Het BIG-IP-platform van F5 wordt voor verschillende toepassingen gebruikt, zoals load balancing en application delivery. In het verleden zijn kritieke kwetsbaarheden in het platform vaker bij aanvallen gebruikt. Volgens het ACSC is er inmiddels proof-of-concept exploitcode voor het lek online verschenen en maken aanvallers ook actief misbruik van de kwetsbaarheid bij aanvallen tegen Australische netwerken. Het ACSC zegt de situatie te monitoren en roept getroffen Australische organisaties op om zich te melden. Daarnaast wordt aangeraden de beschikbare update te installeren of anders een workaround toe te passen.

Securitybedrijf Censys stelt dat er zo'n 2500 BIG-IP-apparaten op internet zijn te vinden. "Normaliter adviseer ik om eerst te patchen en later configuratieproblemen te verhelpen. Maar in dit geval is het andersom: Zorg ervoor dat de beheerdersinterface niet toegankelijk is. Is dat niet mogelijk, patch dan niet, maar schakel het systeem uit. Als de configuratie-interface veilig is, dan pas patchen", aldus Johannes Ullrich van het Internet Storm Center.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.