Ga naar inhoud

Microsoft lanceert publieke testversie van Windows Autopatch


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een publieke testversie van Windows Autopatch gelanceerd dat bedrijven moet helpen bij het up-to-date houden van hun systemen. Windows Autopatch is een gratis dienst bedoeld voor ondernemingen die met Windows 10/11 Enterprise E3 werken en zal updates voor Windows, Office, Teams en andere 365-apps automatisch installeren.

Grote organisaties zullen in veel gevallen updates eerst testen voordat ze die onder hun gebruikers uitrollen. Met Windows Autopatch wordt dit proces voor Office- en Windows-updates geautomatiseerd. Het systeem zal updates eerst onder een klein aantal computers binnen de organisatie uitrollen en hiervan het effect bekijken. Wanneer er geen problemen zijn wordt de update onder een groter aantal computers verspreid, totdat alle machines up-to-date zijn.

Wanneer er wel problemen met een update zijn is het mogelijk voor gebruikers om Autopatch te pauzeren, maar kan de service dit zelf ook doen. Afhankelijk van de situatie kan de betreffende update worden teruggedraaid. Autopatch kan zowel quality als feature-updates installeren, alsmede drivers en firmware-updates die via Windows Update worden aangeboden. Daarnaast installeert de tool ook noodpatches voor kritieke kwetsbaarheden die buiten de Patch Tuesday worden aangeboden.

Microsoft heeft nu een "public preview" van Autopatch uitgebracht zoday systeembeheerders ermee bekend kunnen raken. Eenmaal actief kunnen systeembeheerders via het Windows Autopatch message center zien welke updates zijn geïnstalleerd en welke nog gepland staan. Wanneer de definitieve versie van Autopatch verschijnt is nog niet bekend.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.