Ga naar inhoud

Microsoft gaat gebruikers waarschuwen voor einde support Windows 8.1


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat gebruikers van Windows 8.1 binnenkort waarschuwen dat de support van het besturingssysteem op 10 januari 2023 stopt. Het platform zal daarna geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Volgens analysebureau StatCounter maakt 2,6 procent van de Nederlandse Windowsgebruikers nog gebruik van Windows 8.1. Deze Windowsversie werd op 17 oktober 2013 gelanceerd.

Windowsvolger Mary Jo Foley meldt dat Microsoft vanaf volgende maand gebruikers een melding zal tonen dat het einde van Windows 8.1 nadert. "Ter herinnering: Windows 8.1 bereikt het einde van de ondersteuning op 10 januari 2023, waarna technische hulp en software-updates niet meer worden verstrekt", aldus Microsoft op de eigen website.

Het techbedrijf adviseert gebruikers om te updaten naar een Windowsversie die nog wel wordt ondersteund. Daarbij merkt Microsoft op dat computers die Windows 8.1 draaien waarschijnlijk niet in staat zijn om ook Windows 11 te kunnen draaien. Een andere optie is om eerst naar Windows 10 te upgraden en dan, wanneer mogelijk, naar Windows 11 over te stappen. Windows 10 zal tot 14 oktober 2025 beveiligingsupdates blijven ontvangen. In tegenstelling tot Windows 7 is Microsoft niet van plan om Extended Security Updates voor Windows 8.1 uit te brengen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.