Ga naar inhoud

Malware doet zich vaak voor als Adobe Acrobat en Skype


Aanbevolen berichten

Aanvallers die slachtoffers via social engineering met malware proberen te infecteren maken hierbij vaak gebruik van pictogrammen van Adobe Acrobat en Skype, zo stelt VirusTotal op basis van eigen onderzoek. VirusTotal is de online virusscandienst van Google waarmee verdachte bestanden door tientallen virusscanners zijn te controleren.

Volgens VirusTotal is er een geleidelijke toename van de hoeveelheid malware die op visuele wijze legitieme applicaties nabootst, waarbij Skype en Adobe Acrobat het vaakst worden gebruikt. Voor het onderzoek keek VirusTotal naar geüploade malware-exemplaren en van welke pictogrammen ze gebruik maken. Naast Adobe Acrobat en Skype zijn ook VLC en 7-Zip erg geliefd bij aanvallers.

VirusTotal keek ook naar het totaal aantal geüploade bestanden met een bepaald pictogram en welk percentage daarvan malware was. Dan wordt de lijst wederom aangevoerd door Adobe Acrobat en Skype, gevolgd door 7-Zip, CCleaner en Steam. De online virusscandienst stelt dat het belangrijk is om te weten welke technieken malware toepast om er iets aan te kunnen doen (pdf).

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.