Ga naar inhoud

CMS-software Joomla ondersteunt nu ook multifactorauthenticatie


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van het contentmanagementsysteem (CMS) Joomla verschenen die gebruikers ook via multifactorauthenticatie (MFA) laat inloggen. Joomla ondersteunde al tweefactorauthenticatie, maar heeft nu ook support voor MFA toegevoegd. Beheerders kunnen daardoor verschillende authenticatiemethodes voor het inloggen op hun website toevoegen, zoals een Yubi-key, webauthenticatiecode, verificatiecode of via e-mail verstuurde code.

Bij multifactorauthenticatie in Joomla 4.2 moeten gebruikers eerst inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Daarna verschijnt een volgend scherm om de tweede authenticatiemethode in te voeren. Het is daardoor niet meer mogelijk om een 2FA-code op dezelfde pagina als de inlogpagina in te voeren, zo laten de releasenotes weten. Volgens W3Techs draait 1,6 procent van alle websites op internet op Joomla.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.