Ga naar inhoud

Oudere D-Link-routers besmet via lek waarvoor geen update beschikbaar is


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een variant van de beruchte Mirai-malware ontdekt die oudere D-Link-routers infecteert via twee bekende kwetsbaarheden waarvoor geen firmware-updates beschikbaar zijn. De betreffende routers worden namelijk niet meer door de fabrikant ondersteund.

De twee kwetsbaarheden, aangeduid als CVE-2022-26258 en CVE-2022-28958, zijn respectievelijk aanwezig in de DIR-820L en DIR-816L. Een onderdeel van beide routers gaat niet goed om met bepaalde http-parameters. Door het versturen van een speciaal geprepareerde parameter is remote code execution mogelijk. De impact van beide beveiligingslekken is op een schaal van 1 tot en met 10 beoordeeld met een 9.8.

Beide kwetsbaarheden werden begin dit jaar geopenbaard. D-Link heeft echter geen firmware-updates uitgebracht. De DIR-816L wordt sinds 1 maart 2016 niet meer ondersteund. De DIR-820L kan sinds 1 november 2017 niet meer op patches rekenen. Aanvallers maken echter nu misbruik van de eerder genoemde kwetsbaarheden om routers met de MooBot-malware te infecteren, zo meldt securitybedrijf Palo Alto Networks. Deze malware gebruikt besmette apparaten onder andere voor het uitvoeren van ddos-aanvallen. D-Link adviseert eigenaren van beide routers om die niet meer te gebruiken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.