Ga naar inhoud

Cisco waarschuwt voor vpn-lek in niet meer ondersteunde routers


Aanbevolen berichten

Cisco heeft opnieuw gewaarschuwd voor een kwetsbaarheid in verschillende niet meer ondersteunde routers en roept klanten wederom op om de apparaten te vervangen. Het beveiligingslek (CVE-2022-20923) bevindt zich in het onderdeel van de Cisco RV110W-, RV130-, RV130W- en RV215W-routers waarmee gebruikers toegang tot het vpn-netwerk van bijvoorbeeld hun organisatie kunnen krijgen.

De router laat organisaties een IPSec vpn-server opzetten. Een kwetsbaarheid in het algoritme dat de vpn-wachtwoorden van gebruikers controleert zorgt ervoor dat een aanvaller via zelfgecreëerde inloggegevens op de vpn-server van de router kan inloggen en zo toegang tot het vpn-netwerk kan krijgen. Daarbij is het ook mogelijk om als beheerder in te loggen.

De betreffende routers zijn echter end-of-life en worden dan ook niet meer met beveiligingsupdates ondersteund. Cisco roept organisaties op om naar een wel ondersteunde router te migreren. Sinds 2021 heeft Cisco geregeld gewaarschuwd voor tientallen kwetsbaarheden in de vier bovengenoemde routers die niet meer zullen worden verholpen. Afgelopen juni ging het nog om een kritiek beveiligingslek dat het mogelijk maakt om de routers over te nemen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.