Ga naar inhoud

Steam-gebruikers doelwit van "browser-in-the-browser" phishingaanval


Aanbevolen berichten

Gebruikers van het populaire gamingplatform Steam zijn het doelwit van een phishingaanval waarbij van de "browser-in-the-browser" techniek gebruik wordt gemaakt. Dat laat securitybedrijf Group-IB weten. Bij deze techniek laat een malafide website een inlogpop-up zien met de url van een legitieme website.

Gebruikers kunnen deze url ook kopiëren en plakken. De betreffende pop-up is echter niet van de legitieme website afkomstig. Zodra gebruikers via deze pop-up inloggen worden hun inloggegevens naar de aanvaller gestuurd. Wanneer het slachtoffer tweefactorauthenticatie voor zijn Steam-account heeft ingeschakeld vraagt de pop-up om deze informatie.

Group-IB adviseert gebruikers om te controleren dat nieuw geopende vensters ook zichtbaar in de taakbalk zijn. "Anders is het browservenster nep", aldus het securitybedrijf. Verder wordt aangeraden om het venster te resizen. Als dit niet kan, is dit ook een aanwijzing dat het om een nagemaakt browservenster gaat.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.