Ga naar inhoud

Microsoft gaat Office-apps op vergrendelde computer automatisch updaten


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe updatefunctie aangekondigd die ervoor moet zorgen dat updates voor Office-apps automatisch op vergrendelde of niet in gebruik zijnde systemen worden geïnstalleerd, ook wanneer een gebruiker nog applicaties en documenten heeft openstaan. Op dit moment kunnen updates niet automatisch worden geïnstalleerd wanneer applicaties nog draaien.

Volgens Microsoft komt het geregeld voor dat gebruikers de Office-apps op hun computer niet afsluiten, maar open laten staan. De gebruiker werkt bijvoorbeeld aan een Word-document en vergrendelt aan het einde van de dag zijn systeem en gaat naar huis. De openstaande applicatie en document zorgen ervoor dat beschikbare updates niet kunnen worden geïnstalleerd.

Met de nieuwe updatefunctie, "update under lock", sluit Microsoft op vergrendelde computers en systemen die niet worden gebruikt het document en de applicatie, installeert de update en laadt vervolgens weer het programma en document. Het proces zou zo'n vier seconden in beslag nemen en nauwelijks merkbaar voor gebruikers zijn. "Geen meldingen, geen onderbrekingen", zegt Microsoft Julia Lieberman.

Microsoft benadrukt dat 365-apps niet worden gesloten wanneer het niet veilig is om dit te doen, bijvoorbeeld wanneer er macro's draaien of documentaanpassingen nog niet zijn opgeslagen. In deze gevallen zullen updates op de normale wijze worden geïnstalleerd.

Microsoft laat verder weten dat er geen "admin controls" zijn waarmee systeembeheerders deze functie kunnen configureren. Volgens het techbedrijf is de feature namelijk uitgebreid getest. De functie is er voor Microsoft 365-gebruikers en Office 2016, 2019 en 2021.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.