Ga naar inhoud

Mozilla overweegt Windows 7-support voor Firefox augustus 2023 te stoppen


Aanbevolen berichten

Mozilla overweegt om eind augustus 2023 de ondersteuning van Firefox op Windows 7 te stoppen. De browser zal dan geen beveiligingsupdates meer ontvangen. Veel Firefox-gebruikers maken echter nog gebruik van Windows 7, een definitieve beslissing is dan ook nog niet genomen. Eerder deze week liet Google weten dat het volgend jaar februari de ondersteuning van Chrome op Windows 7 en Windows 8.1 stopt.

Microsoft stopt zelf op 10 januari 2023 met de support van Windows 7 Extended Security Update (ESU) en Windows 8.1. Al drie jaar geleden werd er binnen Mozilla gesproken om de support voor Windows 7 te stoppen, waarvan de standaardondersteuning door Microsoft op 14 januari 2020 eindigde. Lange tijd kreeg het onderwerp echter geen aandacht bij de Firefox-ontwikkelaar, tot de aankondiging van Google deze week.

Mozilla lijkt nu op twee gedachten te hinken. De eerste optie is om net als Microsoft en Google de Windows 7-support begin volgend jaar te stoppen. De andere mogelijkheid is anders eind augustus, aangezien dit samenvalt met het einde van de support voor Firefox ESR 115. Een dergelijke maatregel kan grote gevolgen voor Firefox hebben. Op dit moment werkt bijna zestien procent van alle Firefox-gebruikers namelijk met Windows 7. Volgens Mozilla-engineer Joel Maher zal het dan ook een "productbeslissing" zijn.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.