Ga naar inhoud

Clipper-malware vervangt walletadres in clipboard met gelijkend adres


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben nieuwe clipper-malware ontdekt die op besmette computers het gekopieerde walletadres in het clipboard vervangt door een gelijkend adres. Daardoor is er een veel grotere kans dat het slachtoffer onopgemerkt zijn cryptovaluta overmaakt naar de aanvallers.

Gebruikers van cryptovaluta die een betaling willen doen of geld naar een andere wallet willen overmaken kopiëren hiervoor vaak het walletadres van de begunstigde en plakken dat vervolgens in een veld op de transactiepagina. Op dat moment bevindt het adres zich in het clipboard van de computer. Malware op de computer kan het adres aanpassen, waardoor de aanvaller het geld ontvangt.

Al sinds 2017 is er malware in omloop die door het aanpassen van het clipboard cryptovaluta weet te stelen. Iets dat criminelen honderdduizenden euro's heeft opgeleverd. Cryptogebruikers wordt dan ook aangeraden om op te letten wanneer ze een walletadres kopiëren en plakken.

Een nieuwe versie van de Laplas-malware heeft hier iets voor verzonnen. Zodra het slachtoffer een walletadres kopieert downloadt deze clipper-malware een gelijkend walletadres van de server van de aanvaller. De kans dat het slachtoffer het aangepaste adres opmerkt is daardoor een stuk kleiner, zo stellen onderzoekers van securitybedrijf Cyble. De Laplas-clipper verspreidt zich via malafide e-mailbijlagen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.