Ga naar inhoud

Microsoft is gestopt met betaalde beveiligingsupdates voor Windows 7


Aanbevolen berichten

Microsoft is gestopt met het uitbrengen van betaalde beveiligingsupdates voor Windows 7. Drie jaar lang konden bedrijven en organisaties die nog gebruikmaakten van het besturingssysteem patches voor ernstige beveiligingsproblemen ontvangen. De normale ondersteuning van Windows 7 eindigde op 14 januari 2020. Volgen StatCounter draait nog 3,3 procent van de Nederlandse Windowscomputers op Windows 7. Wereldwijd is dat 11,2 procent.

Via het Extended Security Update (ESU) programma konden organisaties tegen betaling beveiligingsupdates van Microsoft blijven ontvangen, zodat ze in de tussentijd naar een nieuwer besturingssysteem konden migreren. Microsoft heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat het ESU-programma voor Windows 7 SP1 en Windows 7 Professional voor Embedded Systems op 10 januari 2023 zal eindigen en deed dat vorige week opnieuw.

Microsoft adviseert organisaties om te upgraden naar Windows 11. "Pc's zijn sinds de release van Windows 7 tien jaar geleden substantieel veranderd", aldus het techbedrijf. Dat stelt dat de meeste Windows 7-computers niet aan de hardware-eisen van Windows 11 voldoen. Wel zijn deze systemen te upgraden naar Windows 10. Daarbij stelt Microsoft dat de ondersteuning van Windows 10 op 14 oktober 2025 eindigt.

Windows 7 Extended Security Update is niet het enige waarvan Microsoft morgen de support stopt. Dat doet het voor veel meer producten, waaronder Windows 8.1, Windows RT, Windows Server 2008 ESU en Windows Server 2008 R2 ESU, Visual Studio 2012 en verschillende Dynamics-versies.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.