Ga naar inhoud

Proton Mail: helft alle verstuurde e-mails bevat trackingpixels


Aanbevolen berichten

De helft van alle verstuurde e-mails bevat trackingpixels om het gedrag van gebruikers te volgen, dat stelt e-mailprovider Proton Mail. Naar schatting zou het om 166 miljard e-mails per dag gaan die van trackers zijn voorzien. "E-mailtrackers verzamelen en delen in het geheim gebruikersinformatie, waaronder locatie-, apparaat- en gebruiksgegevens met bedrijven en marketeers", aldus Proton Mail.

"Big Tech wil al je data en ze zoeken steeds naar nieuwe manieren om het te verzamelen. Zelfs wanneer je een veilige e-maildienst gebruikt die de inhoud van je e-mail versleutelt, voegen marketingbedrijven trackers toe aan e-mails en nieuwsbrieven die ze naar je toe sturen", zegt Mathew Stastny van Proton Mail. E-mailtrackers zijn te blokkeren door geen HTML-content te laden of e-mails in plain text weer te geven. De Britse e-mailprovider Hey noemde e-mailtracking in 2021 nog een chronisch probleem en stelde dat 66 procent van alle e-mails trackingpixels bevatten.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.