Ga naar inhoud

Belgische politie adviseert burgers gebruik van adblocker AdBlock


Aanbevolen berichten

De Belgische politie adviseert internetgebruikers om adblocker AdBlock te gebruiken, om zo infecties via malafide advertenties te voorkomen. Onlangs adviseerde ook de FBI het gebruik van een adblocker. "Volgens heel wat beveiligingsfirma's neemt de activiteit van de hackers enorm toe. Deze week beschrijven we verschillende methoden die ze gebruiken om zich toegang te verschaffen tot onze gegevens", zo laat de Belgische Federale Politie vandaag weten.

Het gaat dan om misbruik van kwetsbaarheden, malware en zwakke wachtwoorden. De Federale Politie geeft vervolgens verschillende tips waarmee internetgebruikers zich kunnen beschermen. "De eerste is het installeren van een advertentieblokker in je browser, omdat de getoonde reclame de installatie van een virus mogelijk maakt. We raden dus AdBlock aan die zeer goed werkt." Verder wordt het gebruik van antivirus- en antispamsoftware aangeraden. AdBlock behoort samen met Adblock Plus, uBlock Origin en AdGuard tot de meestgebruikte adblockers.

Recentelijk adviseerde ook de FBI het gebruik van adblockers, specifiek bij het gebruik van online zoekmachines. Aanleiding is het gebruik van advertenties door criminelen voor op het eerste gezicht bekende software en diensten die internetgebruikers in werkelijkheid doorsturen naar malafide websites.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.