Ga naar inhoud

PayPal waarschuwt 35.000 klanten voor inbraak op account


Aanbevolen berichten

PayPal heeft 35.000 klanten gewaarschuwd dat aanvallers op hun account hebben ingebroken. De "ongeautoriseerde activiteit" deed zich begin december voor, zo blijkt uit een datalekmelding aan de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine. PayPal zegt in de brief geen aanwijzingen te hebben dat persoonlijke informatie van klanten is misbruikt.

Ook zijn er geen ongeautoriseerde transacties met het account waargenomen. Doordat de aanvallers toegang tot account kregen hebben ze mogelijk ook persoonlijke informatie bemachtigd, waaronder naam, adresgegevens, social-securitynummers, belastinggegevens en geboortedatum. Hoe de aanval precies kon plaatsvinden laat PayPal niet weten, maar het bedrijf stelt dat er geen bewijs is dat de gebruikte inloggegevens via systemen van PayPal zijn verkregen.

Naar aanleiding van de inbraken heeft PayPal besloten de wachtwoorden van getroffen accounts te resetten. Gebruikers moeten dan ook de volgende keer dat ze inloggen een nieuw wachtwoord instellen. Tevens adviseert PayPal het gebruik van tweestapsverificatie. Getroffen gebruikers kunnen twee jaar lang van identiteitsmonitoring gebruikmaken. Het gaat hier om diensten die waarschuwen wanneer gegevens op internet verschijnen of er identiteitsfraude plaatsvindt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.