Ga naar inhoud

Duolingo bevestigt scraping van profielgegevens 2,6 miljoen gebruikers


Aanbevolen berichten

Een aanvaller is erin geslaagd om de gegevens van 2,6 miljoen gebruikers van online taalplatform Duolingo te scrapen, maar er is geen sprake van een datalek, aldus het bedrijf. De data wordt op internet te koop aangeboden. Volgens de aanbieder van de dataset, die hier minimaal 1500 dollar voor wil hebben, zijn de gegevens door middel van een "blootgestelde API" gescrapet.

Het gaat om accountgegevens, zoals naam, e-mailadres, foto en telefoonnummer. Via Duolingo is het mogelijk om allerlei talen te leren. Het platform had vorig jaar 50 miljoen actieve gebruikers per maand. "De gegevens zijn door middel van scraping van publieke profielinformatie verkregen", aldus een woordvoerder tegenover The Record. "Er heeft geen datalek of inbraak plaatsgevonden. We nemen privacy en security serieus en onderzoeken of er verdere actie is vereist om onze gebruikers te beschermen."

De Ierse privacytoezichthouder DPC legde Meta vorig jaar een AVG-boete van 265 miljoen euro op wegens een groot datalek bij Facebook waardoor de data van 533 miljoen gebruikers op straat kwam te liggen. De data was door middel van scraping verzameld, waarbij er misbruik was gemaakt van een feature van het platform. Uit interne communicatie bleek dat Facebook datalekken door middel van scraping vervolgens als een industriebreed probleem wilde framen.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.