Ga naar inhoud

WordPress-sites via hergebruikte wachtwoorden besmet met malafide plug-ins


Aanbevolen berichten

Er is een "golf" van aanvallen gaande waarbij WordPress-sites via hergebruikte wachtwoorden worden besmet met malafide plug-ins. Dat claimt Jetpack, onderdeel van Automattic, het bedrijf achter WordPress.com. Zodra aanvallers toegang hebben verkregen installeren ze als eerste de "core-stab" plug-in. gevolgd door andere plug-ins waarmee er controle over de website wordt verkregen.

Jetpack geeft geen aantal van het getroffen WordPress-sites, maar stelt dat alle gecompromitteerde sites tenminste één e-mailadres hadden dat sinds 2019 in publieke datalekken voorkomt. De aanvallers gebruikten dan ook hergebruikte inloggegevens om de malware te installeren. WordPress-beheerders worden dan ook opgeroepen om te controleren of er geen onbekende plug-ins, themes of gebruikers binnen hun WordPress-site actief zijn.

Gisteren meldde securitybedrijf Wordfence dat credential stuffing, waarbij aanvallers via hergebruikte wachtwoorden inloggen, vorig jaar de meestgebruikte aanvalsvector was tegen WordPress-sites.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.