Ga naar inhoud

Bitwarden-gebruikers doelwit van phishingaanval via Google-advertenties


Aanbevolen berichten

Gebruikers van wachtwoordmanager Bitwarden zijn het doelwit geworden van een phishingaanval die via malafide Google-advertenties begint. Bij het zoeken via Google naar "bitwarden password manager" en "bitwarden password generator" verscheen er een gesponsord resultaat dat zich voordoet als de officiële website van Bitwarden. Daarbij wordt de naam "appbitwarden" gebruikt. Dit domein stuurt gebruikers weer door naar een ander domein met de naam "bitwardenlogin".

Het gaat om een phishingsite die identiek is aan de officiële inlogpagina van Bitwarden, vault.bitwarden.com, zo blijkt uit meldingen op Reddit. Met gegevens die gebruikers daar in vullen kan een aanvaller op het Bitwarden-account van de gebruiker inloggen en zo toegang tot diens wachtwoorden en andere opgeslagen gegevens krijgen. Na te zijn ingelicht over de malafide advertenties en phishingsite heeft Bitwarden naar eigen zeggen maatregelen genomen. Beide domeinnamen zijn inmiddels offline gehaald.

De afgelopen maanden waarschuwden onderzoekers geregeld voor malware die via Google-advertenties wordt verspreid. Een aantal weken geleden adviseerde de FBI vanwege de malafide advertenties in de zoekmachine van Google nog het gebruik van een adblocker.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.