Ga naar inhoud

Thunderbird-update wegens probleem nog altijd niet automatisch uitgerold


Aanbevolen berichten

Een beveiligingsupdate voor e-mailclient Thunderbird is wegens een probleem met Microsoft 365 Business-accounts nog altijd niet automatisch uitgerold. Gebruikers die de patch niet handmatig hebben geïnstalleerd zijn al bijna twee weken kwetsbaar. Op 19 januari kwam Thunderbird met versie 102.7.0 die onder andere acht kwetsbaarheden verhelpt. Verschillende van deze beveiligingslekken zouden volgens het ontwikkelteam met genoeg moeite kunnen worden gebruikt om willekeurige code op het systeem van gebruikers uit te voeren.

Thunderbird beschikt over een automatische updatefunctie, maar er werd besloten om versie 102.7.0 niet automatisch onder gebruikers uit te rollen. De nieuwe Thunderbird-versie zou een belangrijke aanpassing bevatten in de OAuth2-authenticatie van Microsoft 365 Business-accounts. De doorgevoerde oplossing bleek echter voor problemen te zorgen, wat de reden was om de automatische uitrol voor alle Thunderbird-gebruikers te blokkeren.

Vervolgens stelden de Thunderbird-ontwikkelaars dat vorige week versie 102.7.1 zou verschijnen en een oplossing voor het authenticatieprobleem zou bevatten. Testgebruikers klaagden dat ze ook met deze versie tegen problemen aanliepen. Dit weekend meldde het ontwikkelteam dat er nu een andere oplossing is voorgesteld en naar verwachting "snel" zou moeten verschijnen, maar een exact tijdsvenster is niet bekendgemaakt.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.