Ga naar inhoud

Franse non-profit dns0 lanceert Europese publieke dns-dienst


Aanbevolen berichten

De Franse non-profitorganisatie dns0 heeft vandaag een Europese publieke dns-dienst gelanceerd die volgens de oprichters EU-burgers en organisaties moet beschermen. Daarnaast biedt dns0 een "kindvriendelijk" internet zonder advertenties, pornografie, dating, piraterij en volwassen YouTube-video's.

Dns0 is opgericht door Romain Cointepas en Olivier Poitrey, medeoprichters van dns-provider NextDNS. De provider is een partner van dns0.eu, alsmede partijen zoals malwarebestrijder Abuse.ch en registrar Gandi.net. Op dit moment zijn er twee versies van dns0.eu: de standaardversie en een versie speciaal voor kinderen.

De standaardversie is volgens de ontwikkelaars speciaal ontwikkeld voor het blokkeren van malafide domeinen, bijvoorbeeld gebruikt voor typosquatting en cryptojacking. Ook blokkeert de dns-dienst risicovolle top-level domains, domeinen gegenereerd door Domain Generation Algorithms van malware en domeinen die van Internationalized Domain Names (IDN) gebruikmaken om gebruikers te misleiden.

De kinderversie blokkeert piraterij-,8+ inhoud- en goksites, past voor alle zoekmachines een filter toe om expliciete zoekresultaten te blokkeren, blokkeert video's bedoeld voor volwassenen op YouTube. Ook datingdiensten en -apps worden door de dns-dienst tegengehouden, alsmede advertenties. Verder zijn "mixed-content" websites zoals Twitter en Reddit niet via de kinderversie van dns0 te bezoeken.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.